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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  09/01/2018
Data da última atualização:  07/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FERREIRA, L. M.; SILVA, J. de A.; SANT'ANA, G. C.; CANÇADO, G. M. de A.; BORÉM, A.; FERREIRA, J. L.
Afiliação:  LEILA MARIA FERREIRA, Ufla; JANAÍNA DE ANDRADE SILVA, UFJF; GUSTAVO CÉSAR SANT’ANA, Agronomic Research for Development, France; GERALDO MAGELA DE ALMEIDA CANCADO, CNPTIA; ALUÍZIO BORÉM, UFV; JULIANO LINO FERREIRA, CPPSUL.
Título:  Application of artificial neural networks in the simulation with genetic data.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  International Journal of Engineering Inventions, v. 6, n. 12, p. 43-46, Dec. 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this work was the concept of applying artificial neural networks in the study of genetic data, in order to make the identification of the microsatellite markers for a particular species of plant to be analyzed more efficient. In this study, was used as an experimental model the data generated for 26 grapevine genotypes were divided into the following populations: Vitis vinifera; North American varieties; and intersp ecific hybrid of rootstocks. After the network training was carried out, an error rate of 0.0003460 was obtained, concluding that the network was able to learn according to the type of data used, even when these data are small.
Palavras-Chave:  Grapevine; Network; Redes neurais.
Thesagro:  Genética; Genótipo.
Thesaurus Nal:  Genotype; Neural networks.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA19572 - 1UPCAP - DD
CPPSUL14239 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  14/06/2010
Data da última atualização:  01/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CARVALHO, R. F.; QUECINI, V.; PERES, L. E. P.
Afiliação:  ROGÉRIO FALLEIROS CARVALHO, ESALQ/USP; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; LÁZARO EUSTÁQUIO PEREIRA PERES, ESALQ/USP.
Título:  Hormonal modulation of photomorphogenesis-controlles anthocyanin accumulation in tomato (Solanum lycopersicum L. cv Micro-Tom) hypocotyls: physiological and genetic studies.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Plant Science, Limerick, v. 178, n. 3, p. 258-264, mar. 2010.
DOI:  10.1016/j.plantsci.2010.01.013
Idioma:  Português
Conteúdo:  Hormones are likely to be important factors modulating the light-dependent anthocyanin accumulation. Here we analyzed anthocyanin contents in hypocotyls of near isogenic Micro-Tom (MT) tomato lines carrying hormone and phytochrome mutations, as single and double-mutant combinations. In order to recapitulate mutant phenotype, exogenous hormone applications were also performed. Anthocyanin accumulation was promoted by exogenous abscisic acid (ABA) and inhibited by gibberellin (GA), in accordance to the reduced anthocyanin contents measured in ABA-deficient (notabilis) and GA-constitutive response (procera) mutants. Exogenous cytokinin also enhanced anthocyanin levels in MT hypocotyls. Although auxin-insensitive diageotropica mutant exhibited higher anthocyanin contents, pharmacological approaches employing exogenous auxin and a transport inhibitor did not support a direct role of the hormone in anthocyanin accumulation. Analysis of mutants exhibiting increased ethylene production (epinastic) or reduced sensitivity (Never ripe), together with pharmacological data obtained from plants treated with the hormone, indicated a limited role for ethylene in anthocyanin contents. Phytochrome-deficiency (aurea) and hormone double-mutant combinations exhibited phenotypes suggesting additive or synergistic interactions, but not fully espistatic ones, in the control of anthocyanin levels in tomato hypocotyls. Our results indicate that phytochrome-mediated anthocyanin accumulation in tomato ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fitocromo.
Thesagro:  Antocianina; Biologia; Genética; Hipocótilo; Hormônio; Mutação; Tomate.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/204149/1/12305-2010-p.258-264-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV12305 - 1UPCAP - DD
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